Another nice review (in Dutch) by Zappa-fan and connaisseur Paul Lemmens on littleumbrellas.nl!
Zondermeer een leuk boek om te lezen
Co de Kloet kennen we in Zappaland als een enthousiaste voorganger. Daarin heeft hij zijn positie, de zoon van én zijn werk uiteraard mee. Maar zijn drive bracht hem uiteindelijk bij Heer Zappa zelf. Het contact verliep via een opmerking van wereldfaam, “Are you Frank Zappa?”, zo prettig dat beide heren elkaar daarna regelmatig zagen en spraken.
De Kloet interviewde Zappa regelmatig en een deel van die interviews presenteert hij ons nu in het boek ‘Frank & Co.’
Als toegift krijgen we een interview met Don van Vliet, Captain Beefheart. De interviews met Flo & Eddie, The Phlorescent Leech & Eddie en Pamela Zarubica, alias Suzy Creamcheese of The Cheese, zijn het leukst. Misschien is dit wel het meest openhartige of bijzondere van alle interviews in dit boek. Vliet spreekt redelijk coherent en in begrijpelijke taal, dat is wel eens anders. Hij leert en passant nog van de Kloet hoe je ‘Piet Mondriaan’ goed uitspreekt. Wat mij uit het boek het meest opvalt: iedereen vertelt zijn eigen verhaal, zijn/haar mening, voorzien van de nodige kleurtjes. Al die verhalen zijn het Grote Verhaal. Zoiets als Zappa’s theorie over The Big Note. Alles hangt aan elkaar samen toch?
De kleine Italiaanse gitaarvirtuoos, Steve Vai, een goede vriend van de Kloet, schrijft dat het een mooi boek is met andere inzichten. Dat valt wel mee, maar het is zondermeer een leuk boek om te lezen. Er valt regelmatig wat te lachen – dank Frank – en dat houdt de lezer bij de les, pardon, the show. Co vraagt het zelf aan het eind: “Hope you enjoyed it?” ‘Ja, is dan het bescheiden antwoord. Dank Co & co.
Voor de hele review: klik hier.