Review door Lambert Smits op Keysandchords.com

Op interviews had de wat mysterieuze overkomende Zappa het niet zo begrepen. Daarom is dit werk van Co de Kloet ook een meesterwerk. Vanaf de jaren zeventig wist Co een intense vriendschap te ontwikkelen met Zappa. Een vriendschap die hem in staat stelde om meerdere interviews af te nemen waarin Zappa zich duidelijk op zijn gemak voelde, diep inging op de door Co gestelde vragen en vooral geen blad voor de mond nam. Interviews waar tevens de meest diverse onderwerpen aangesneden werden. Naast antwoorden op muziek en de daarrond verweven business, schuwde Frank ook niet om zijn meningen over politiek en religie aan de Kloet toe te vertrouwen.
Deze interviews zijn nu gebundeld in dit sublieme boek. De interviews zijn weergegeven in vraag en antwoord, zodat de informatie niet gekleurd overkomt. ‘Analogues to a documentary movie for your brain’ vermeldt de cover, wat wij volledig kunnen onderschrijven. Het boek is in de Engelse taal, maar wel enorm makkelijk te begrijpen. ‘Frank & Co’ geeft een schitterende inkijk in de artiest en mens Zappa. Een absolute aanrader!

Lees de hele recensie op de website door hier te klikken.

Lambert Smits